Julian Assange: ABD'ye iade edilmek istemiyorum

WikiLeaks kurucusu Julian Assange, İngiltere'de bugün görülen davada ABD'ye iade edilmek istemediğini söyledi. Assange, iade edilirse 'tarihin en büyük gizli belge sızdırma operasyonu' suçlamasıyla yargılanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange, ABD'nin sınır dışı edilmesi talebiyle açtığı dava kapsamında görülen duruşmada ABD'ye iade edilmek istemediğini söyledi. ABD tarafından 'tarihin en büyük gizli bilgileri sızdırma' faaliyetiyle suçlanan Assange, ABD'ye iadesi durumunda 'tarihin en büyük gizli belge sızdırma operasyonu' suçlamasıyla karşılaşacak.

Sığındığı Ekvador'un İngiltere büyükelçiliğinden 11 Nisan tarihinde zorla çıkarılarak gözaltına alınan Assange, ABD'nin sınır dışı edilmesi talebiyle açtığı dava kapsamında mahkemeye ifade verdi.

İngiltere'de tutulduğu hapisaneden video ile Westminster Magistrates’ Mahkemesi'nde görülen duruşmaya bağlanan Assange, ifadesinde ABD'ye iade edilmek istemediğini söyledi. Dava, 12 Haziran'da yapılması planlanan daha öncelikli bir duruşma için 30 Mayıs'a kadar ertelendi.

Devlete ait gizli dosyaları sızdırmak için Amerikalı eski askeri istihbarat analisti Chelsea Manning ile işbirliği yapmakla suçlanan Assange, 2010 yılında ABD'nin de aralarında olduğu çok sayıda ülkeye ait binlerce gizli belge, yazışma ve askeri raporu internet üzerinden yayınlamıştı. (Kaynak: Sputnik)

Julian Assange'a 50 hafta hapis cezasıJulian Assange'a 50 hafta hapis cezası