Asker korumasında cuma namazı

Sri Lanka'da Paskalya günü üç kilise ve dört oteli hedef alan bombalı saldırıların ardından Müslümanlara karşı misilleme amaçlı saldırılardan endişe ediliyor. Başkent Colombo'da Müslümanlar bugün cuma namazını asker koruması altında kılmak zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sri Lanka'da geçen hafta Paskalya Bayramı'nda Hıristiyanları hedef alan saldırıların ardından, ülkedeki Müslümanların güvenliğinin sağlanması için alınan özel önlemler dikkat çekiyor. The Guardian gazetesi çok sayıda Pakistanlı göçmenin saldırılardan korktukları için saklandığını yazdı. Başkent Colombo'da ise Müslümanlar bugün cuma namazını asker koruması altında kılmak zorunda kaldı.

Colombo'daki Kollupitiya Jumma Cami'nde Müslümanlar cuma namazına güvenlik kontrolünden geçerek girerken, Müslümanlara karşı misilleme amaçlı saldırılardan endişe edilmesi nedeniyle ülkenin birçok yerinde hükümetin çağrısıyla evinden çıkmayanlar oldu.

Hint Okyanusu'nda bir ada ülkesi olan Sri Lanka'nın tamamında 10 bin askerin ibadethanelerin korunması ve bomba aramak için görevlendirildiği belirtiliyor. Sri Lankalı yetkililer dün gece, 'hesap hatası' yapıldığını belirterek ölü sayısının 253'e düşürüldüğünü açıklamıştı.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena ise bu sabah düzenlediği basın toplantısında, üç kilise ve dört oteli hedef alan bombalı saldırıların ardından 140 IŞİD mensubunun arandığını, bu kişilerden 70'inin tutuklandığın açıkladı. (Dış Haberler)