Atina'da LGBTİ'lere karşı saldırılar yoğunlaşıyor

Yunanistan'da aşırı sağ son dönemde LGBT hareketine karşı saldırılarını yoğunlaştırdı. LGBT bireylere gönüllü hizmet veren kuruluşlardan Checkpoint binası geçtiğimiz günlerde bu gruplarca ateşe verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan’da ekonomik kriz yıllarında güçlenen ve üçüncü büyük siyasi parti konumuna gelen aşırı sağ, mülteciler, sol gruplar ve Müslümanlar dışında LGBTİ+ bireyleri de tehdit ediyor. Aşırı sağcı gruplar son dönemde LGBTİ+ bireylere ve kuruluşlara olan saldırılarını yoğunlaştırdı. Yeni saldırı dalgası LGBTİ+ bireylere gönüllü olarak hizmet sunan kuruluşlara da sıçradı.

Yunanistan’da ses getiren yeni saldırılardan bir tanesi geçtiğimiz günlerde Atina’nın merkezi bir bölgesinde bulunan ve çeşitli hastalıklarla mücadele ve erken tıbbi teşhis hizmeti sağlayan “Checkpoint”’in binasında yaşandı. Monastiraki bölgesinde bulunan merkezin binasına saldıran kimliği belirsiz şahıslar ofis olarak kullanılan alanları ateşe verdi.

SALDIRI VE YANGIN 

İtfaiyenin erken müdahalesi neticesinde yangının diğer katlara sıçraması önlendi. Ancak yangın arkasında büyük maddi zarar bıraktı. Saldırının gönüllü çalışanların binadan ayrılmasından sonra gerçekleştirilmiş olması can kaybının ve yaralanmaların önüne geçmiş oldu.

.

İtfaiyenin verdiği bilgilere göre saldırganlar binaya bir balkondan giriş yaptı. Daha sonrasındaysa beraberinde getirdikleri benzin ile ofis kısmında yangın çıkardı.

GÖNÜLLÜLER AŞIRI SAĞIN HEDEF TAHTASINDA

Yeni saldırının odağında bulunan “Checkpoint” AHF Europe ile “Olumlu Ses” kuruluşlarının bir inisiyatifi olarak bugüne dek 100 bin bedava tıbbi test gerçekleştirdi. Ekonomik kriz sarmalındaki Yunanistan açısından karşılıksız olarak sunulan tıbbi testler yüz binlerce insan için büyük anlam ifade ediyor.

“Checkpoint” çalışanları binanın ön cephesinde dalgalanan gökkuşağı bayrağının tepkilere neden olduğu ve saldırının arkasında bayrağa ve LGBT bireylere kin ile yaklaşan aşırı sağcı grupların bulunduğu ihtimali üzerinde duruyor.

.

Kuruluşun ilgili açıklamasında “faşizm değerlerimizin ışığını boğan bir karanlık” vurgusu dikkat çekiyor. “Checkpoint” gönüllüleri tüm insan hakları savunucularını kendileri ile dayanışmaya davet ediyor. Kriz sürecindeki Yunanistan’da aşırı sağcı grupların LGBTİ+ bireylere yönelik saldırıları komşu ülkede artık “alışılmış” bir gelişme olarak ele alınıyor.

Atina’nın merkezinde, geçtiğimiz aylarda tanınmış bir LGBTİ+ hakları savunucusu, halk ve polis tarafından linç edilmişti.

Etiketler Yunanistan LGBTİ atina