Paris Başsavcısı: Notre Dame yanlışlıkla yandı

Paris Başsavcılığı, 850 yıllık Notre Dame Katedrali'ndeki yangınla ilgili açıklama yaptı, "Kaza teorisinin üzerinde duruyoruz" dedi. Başsavcı Heitz, ilk alarmın 18.20'de çaldığını ama yangının yerinin bulunamadığını da itiraf etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa, ülkenin sembollerinden Notre Dame Katedrali'ni harabeye çeviren yanının şokunu yaşıyor. Paris Başsavcılığı ise ön soruşturmanın ilk bulgularını açıkladı.

Başsavcı Remy Heitz, yangının kasten çıkarıldığına dair bir işaret olmadığını, kaza ihtimalinin hâlâ ağır bastığını duyurdu. Savcı, "Kaza teorisinin üzerinde duruyoruz" dedi.

İNŞAAT ŞİRKETLERİ SORUŞTURULUYOR

Başsavcı, yangının sebebinin tespit edilmesi için renovasyon çalışmalarına katılan inşaat şirketlerinin çalışanlarının sorgulandığını açıkladı.

ALARM ÇALMIŞ!

Heitz'ın açıklamasına göre, yangında alarm sistemleri de devreye girdi. Ancak ilk alarmın yerel saatle 18.20'de çalmasına rağmen yangın bulunamadı. 18.43'teki ikinci alarmda, alevlerin yeri tespit edildi. Bu sırada, içerideki ayine katılanlar tahliye edildi.

Paris Başsavcısı, soruşturmanın 'uzun süreceği' ve 'karmaşık olduğu', 50 yetkili tarafından yürütüldüğü bilgilerini de paylaştı.

Katedralde bir süredir restorasyon çalışması yapılıyordu. Yangının, dün gece canlı yayında çöken merkez çan kulesinin çatı ile birleştiği noktalarda çıktığı öne sürülüyor. Çatıya kurulan iskelette restorasyon için kullanılacak kimyasal maddelerin tutulduğu, yangının bu sebeple çıktığı da iddialar arasında. (Dış Haberler)

Notre Dame'da hangi eserler kurtarıldı, hangileri yandı?Notre Dame'da hangi eserler kurtarıldı, hangileri yandı?

Bir Gotik efsane: Notre DameBir Gotik efsane: Notre Dame

Notre Dame yangını: Katedral ayakta, hasar büyükNotre Dame yangını: Katedral ayakta, hasar büyük

Notre Dame için bağış yağıyor: İki aileden 300 milyon euroNotre Dame için bağış yağıyor: İki aileden 300 milyon euro