Utrecht saldırısında terör şüphesi güçleniyor

Hollanda'da savcılık ve emniyet Utrecht'te yaşanan silahlı saldırının bir terör saldırısı olabileceği yönündeki bulgularının arttığını açıkladı. Zanlı Gökmen Tanış'ın olay yerinden kaçtığı aracın içinde bulunan bir mektubun, saldırının terör saldırısı olma ihtimalini güçlendirdiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda’nın Utrecht kentinde dün 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili soruşturmayı sürdüren Utrecht Savcılığı ve emniyeti, olayın bir terör saldırısı olduğuna dair bulgulara ulaştığını açıkladı. 37 yaşındaki zanlı Gökmen Tanış'ı dün akşamdan bu yana sorgulayan polis, zanlının olay yerinden kaçtığı aracın içinde bulunan bir mektubun, saldırının terör saldırısı olma şüphesini artırdığını vurguladı.

Utrecht'te üç kişinin öldüğü tramvaydaki silahlı saldırıya karıştığı şüphesiyle dün bir kişinin daha gözaltına alındığı açıklanmış, gözaltına alınan şüphelilerin olayla ilgisi konusunda ise ayrıntılı açıklama yapılmamıştı.

Tramvaydaki silahlı saldırının 37 yaşındaki Türkiye doğumlu zanlısı Gökmen Tanış saatler süren operasyonun ardından yakalanmış ve gözaltına alınmıştı. Olay hakkındaki soruşturma sürerken, zanlının 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı neden gerçekleştiriği konusunda bir açıklama yapılmamıştı. Polis soruşturmada terör saldırısı ve kişisel hesaplaşma dahil bütün seçeneklerin üzerinde durulduğunu açıklamıştı.

EMNİYET GÜÇLERİ ZANLININ SABIKASI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Zanlının daha önce başka suçlar nedeniyle de sabıkası olduğu ortaya çıktı. Tanış'ın önceki fiilleri nedeniyle güvenlik güçlerince tanındığına işaret eden İçişleri Bakanı Rutker Jeuken açıklamasında, "Onun hakkında çok şey biliyoruz” ifadesini kullandı. Jeuken, "Eğer terörist bir saldırı söz konusu ise bu ortaya çıkacaktır” dedi. Hollanda medyasına yansıyan haberlere göre daha önce öldürmeye teşebbüsten yargılanan zanlı hakkında devam etmekte olan bir tecavüz davası bulunuyor. Salı günü Hollanda'da kamusal binalardaki bayrakların yarıya indirildiği duyuruldu. (Kaynak: DW)