SDG Bağuz'da IŞİD'in bazı mevzilerini aldı

Suriye Demokratik Güçleri, IŞİD'in kontrolündeki son bölge olan Bağuz'da ilerliyor. Dün gece örgüte ait bazı mevzilerin alındığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), IŞİD'in Irak sınırında sıkıştığı Bağuz bölgesindeki operasyonunda ilerleme kaydettiği açıklandı. SDG kaynakları, dün gece bölgede IŞİD'in bazı mevzilerinin alındığını ve IŞİD'in bir silah deposunun vurulduğunu duyurdu.

SDG'nin bölgede iki aydan uzun süredir devam eden operasyonu, sivillerin tahliyesi için bir süreliğine askıya alınmıştı. Bu süreçte bölgeden çoğunluğu sivil ve 5 bini IŞİD militanı olmak üzere 60 binden fazla kişi çıktı.

Suriye-Irak sınırında, Fırat Nehri’nin doğu kıyısında bulunan Bağuz, IŞİD militanlarının kontrol ettiği son bölge olma özelliğini taşıyor. SDG’nin haftalardır kuşatma altında tutulan kenti örgütten temizlemesi sonrasında, IŞİD’e karşı sahada zafer ilan edilmesi bekleniyor.

Bağuz'dan tahliye edilen sivil, militan ve militan aileleri ise Haseke'de SDG kontrolündeki el Hol kampına taşınıyor. SDG'nin defalarca yardım çağrısı yaptığı kamptaki koşulların kötüleştiği, kapasitenin çok üzerine çıkıldığı belirtiliyor. (Dış Haberler)