İddia: İsrail'in eski başbakanı Ehud Barak hacklendi, bilgileri İran'da

İsrail'deki Kanal 12 televizyonu: Eski başbakan Ehud Barak'ın cep telefonu ve bilgisayarının hacklendi. Çalınan bilgiler İran'a satıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in eski başbakanı Ehud Barak'ın cep telefonu ve bilgisayarının hacklendiği ve çalınan bilgilerin İran'a satıldığı iddia edildi. İsrail'deki Kanal 12 televizyonunun haberine göre, yabancı bilgisayar korsanları aylar önce Barak'ın cep telefonu ile bilgisayarına sızıp bazı bilgileri çaldı.

İsrailli bir yetkiliye dayandırılan haberde, Barak'ın elektronik eşyalarına sızan kişilerin arkasında İran'ın bulunmadığı ama çalınan bilgilerin Tahran'ın elinde olduğu iddia ediliyor. Haberdeki bir diğer iddia da, İsrail İç İstihbarat Servisi Şin Bet'in  Başkanı Nadav Argaman'ın geçen temmuzda evinde ziyaret ettiği Barak'a 'cep telefonu ve bilgisayarından çalınan bilgilerin İran'ın elinde olduğu' bilgisini verdiği yönünde. Bu görüşmede, İran'ın söz konusu bilgilere dayanarak İsrail'in eski başbakan veya bazı üst düzey yetkililerine yurt dışı seyahatlerinde saldırı düzenleyebileceği de konuşuldu.

İsrail'in eski genelkurmay başkanı olan ve 9 Nisan'daki erken seçimde Başbakan Benyamin Netanyahu'nun en yakın rakibi olan Benny Gantz'ın da cep telefonunun hacklendiği ortaya çıkmıştı. İsrail basını olayın arkasında İran'ın bulunduğunu yazarken, Gantz'ın partisi haberin sızması konusunda Netanyahu'yu suçlamıştı. (Dış Haberler)