Fransız polisi eli kelepçeli Sarı Yelekler eylemcisine çelme taktı

Fransa'nın Lille kentindeki Sarı Yelekliler eylemlerinde bir polis, elleri kelepçeli bir göstericiyi çelme takıp yere düşürürken görüntülendi. Sosyal medyada polise tepki yağdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Fransa'da Sarı Yelekliler, hükümetin politikalarını protesto etmek için 16'ncı haftada dün yine sokaklardaydı. Dünkü eylemlere polisin eli kelepçeli bir vatandaşa çelme takarak yere düşürdüğü ve şiddet uyguladığı görüntüler damga vurdu.

Fransa'nın kuzeyindeki Nord-Pas-de-Calais bölgesindeki Lille şehrinde düzenlenen gösterilerde polis şiddeti tepki çekti. Bir eylemci tarafından kayda alınan görüntülerde bir polisin, arkadan kelepçelenmiş şekilde polis aracına götürdükleri bir göstericinin ayaklarına çelme takarak yere düşürdüğü görülüyor. Eylemci sert şekilde yere düşerken, aynı polis memuru ardından yere düşen göstericinin ellerine ayağı ile basıyor. Diğer polisler ise buna tepkisiz kalıyor ve kısa süre sonra eylemciyi yerden kaldırarak tekrar polis aracına götürüyor.

Yine Lille'de kaydedilen diğer görüntüde yere yatırılan bir eylemcinin polisler tarafından darp edildiği görülüyor. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından tepkiler yağmaya başladı. Göstericilere uygulanan sert müdahalenin, eylemcilere gözdağı verilmek için yapıldığı; hükümetin şiddet ile eylemcileri bitiremeyeceği vurgulandı. (Sputnik