Venezuela'nın Kosta Rika'daki elçiliği muhalefetin kontrolüne geçti

Kendini geçici başkan ilan Juan Guadio tarafından büyükelçi olarak atandığı belirtilen Maria Faria, Kosta Rika'daki Venezuela Büyükelçiliğine girdi. Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, "Bu sabah bir grup yabancı, hırsızlar gibi Venezuela'nın Kosta Rika'daki elçilik binasına girdi" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela'nın Kosta Rika'daki büyükelçiliği, muhalefet tarafından atandığı belirtilen büyükelçinin kontrolüne geçerken, Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, "bir grup yabancının hırsızlar gibi binaya girdiğini" söyledi.

Kendini Venezula'nın geçici başkan ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guadio tarafından büyükelçi olarak atandığı ifade edilen Maria Faria, sabah saatlerinde Kosta Rika'nın başkenti San Jose'deki Venezuela Büyükelçiliği'ne girdi.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından atanan diplomatların görevden alındığını söyleyen Faria, Kosta Rika hükümeti tarafından da tanındıklarını belirtti.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ise bu duruma sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. "Bu sabah bir grup yabancı, hırsızlar gibi Venezuela'nın Kosta Rika'daki elçilik binasına girdi" diyen Arreaza, Kosta Rika hükümetinin Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi çerçevesinde tesisler ve personelin güvenliğini sağlaması gerektiğini vurguladı.

Guadio'yu geçici başkan olarak tanıyan ülkeler arasında yer alan Kosta Rika, 16 Şubat'ta Venezuelalı diplomatlardan 15 Aralık'a kadar ülkeyi terk etmelerini istemişti. (CARACAS/AA)