ABD'li general: Suriyeli Kürtleri koruyacağız

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph Votel, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde Suriye'den çekilme planlarını anlattı: Suriye'den çekilirken Türkiye de, bizimle birlikte savaşan Suriyeli Kürtler de korunacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Joseph Votel, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde düzenlenen bir oturumda, Başkan Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararını değerlendirdi. Karar açıklanmadan önce kendisine danışılmadığını açıklayan Votel, ABD'nin çekilirken hem Türkiye'yi, hem de IŞİD'e karşı kendileriyle savaşan Suriyeli Kürtleri koruması gerektiğini söyledi.

SENATÖR SORDU: KÜRTLER İÇİN NE YAPILIYOR?

Votel, Demokrat Senatör Martin Heinrich'ten gelen "Askerlerimiz Suriye'den çekilirken Kürt müttefiklerimizin güvenliğini garanti altına almak için ne gibi çabalar yürütülüyor?" sorusuna şu yanıtında şu ifadeleri kullandı:

"Bu, şu an devam eden planlamaların kilit bir unsuru. IŞİD'i yenilgiye uğratmak ve güçlerimizi çekmek gibi çok sayıda görevin yer aldığı listeye, Türkiye'nin korunmasını ve onlara tehdit yöneltilmemesini garanti altına almayı ve, bizimle birlikte savaşan güçleri korumamızı da ekliyoruz. Dolayısıyla şu an hem diplomatik hem askeri düzeylerde devam eden planlama çalışmalarımızın kilit bir unsuru, tam da bu meseleyi ele almak ve bizimle birlikte savaşan, bize görevimizi tamamlamakta yardım edenlerin, biz Suriye'den çıkarken korunması."

'IŞİD YENİLGİYE UĞRATILMADI'

Votel, oturumda IŞİD'in ABD'nin çekilmesi sonrasında da tehdit oluşturacağını vurguladı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanı, örgütün çok sayıda liderinin ve savaşçısının hayatta olduğuna dikkat çekti. (Dış Haberler)