En zengin 26 kişinin serveti dünya nüfusunun yarısının servetine eşit

Yapılan bir araştırmaya göre en zengin 26 kişinin serveti dünya nüfusunun yarısının servetine denk geliyor. Dünyanın en zengin kişisi ise 112 milyar dolarlık servetiyle Amazon sitesinin sahibi Jeff Bezos oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz yardım kuruluşu Oxfam'ın raporuna göre dünya genelinde en zengin 26 kişinin toplam serveti dünya nüfusunun yarısının servetine denk düşüyor. Raporda dünyadaki gelir dağılımı adaletsizliğiyle ilgili çarpıcı sonuçlara da yer alıyor.

Rapora göre dünya üzerindeki en zengin 26 kişinin serveti dünyadaki 3.8 milyar insanın servetine eşit düşüyor.

Zengin-fakir arasındaki uçurumun giderek büyüdüğünü belirten Oxfam Direktörü Winnie Byanyima, bu durumun aynı zamanda "öfkeye" neden olduğuna da dikkat çekti. Byanyima, hükümetlerin zenginlerden ve iş yerlerinden daha fazla vergi alması gerektiğini vurguladı.

DÜNYANIN EN ZENGİNİ JEFF BEZOS

Oxfam dünyadaki milyarder sayısının 2008 finansal krizinden bu yana iki katına çıktığına dikkat çekti.

Dünyanın en zengin kişisi ise 112 milyar dolarlık servetiyle Amazon sitesinin sahibi Jeff Bezos oldu. Bezos'un servetinin yüzde 1'nin Etiyopya'nın sağlığa ayırdığı bütçeye eşit olduğu ifade edildi.

Raporda ayrıca Brezilya ve İngiltere gibi bazı ülkelerde en fakir yüzde 10’luk kesimin bütçelerine oranla zenginlere göre daha fazla vergi verdikleri de dikkat çekiyor. Kaynak: euronews)