'ABD çekilme kararını SDG'ye bildirdi'

ABD'nin Suriye'de Menbic'den ve Fırat'ın doğusundan çekilme kararını, IŞİD'e karşı sahadaki ortağı olan Suriye Demokratik Güçleri'ne de açıkladığı belirtiliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi haberini sahadaki kaynaklarına dayandırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Suriye'den çekilme kararını, IŞİD'e karşı ortaklık kurduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile de paylaştığı belirtildi. Buna göre, üst düzey Amerikalı yetkililer hem Fırat'ın batısındaki Menbic'den, hem de Fırat'ın doğusundan asker çekeceklerini SDG komutanlarına bildirdi. SDG'nin bu kararı 'sırtından hançerleme ve binlerce savaşçısının kanına ihanet olarak gördüğü' belirtiliyor.

Suriye'deki iç savaşı sahadaki kaynaklarına dayandırarak haberleştiren Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, üst düzey Amerikalı yetkililerin üst düzey SDG liderlerine Fırat'ın doğusunun tamamından ve Menbic'den çekilme kararı 'SDG'nın komuta kademesinde büyük bir şok' yarattı. Haberde, son 48 saat içinde Fırat'ın doğusuna yakıt, askeri ekipman ve lojistik desteği gönderildiği, Menbic'deki askeri üsler ile el Omar petrol sahasına askeri takviye yapıldığı, bu nedenle de kararın şaşkınlıkla karşılandığı belirtildi. (Dış Haberler)