Macron: Sorumluluğumu kabul ediyorum

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ekonomik sorunlar nedeniyle ülkede "derin ve haklı bir öfke" olduğunu söyledi. 2 bin Euro'dan az olan maaşlara zam yapılacağın belirten Macron, asgari ücrete de 100 Euro zam yapılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Sarı Yelekliler" eylemleriyle ilgili açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Ekonomik ve sosyal bir olağanüstü hal ilan edeceğim. İnsanların yaşamı kötüye gitti, sorumluluğumu kabul ediyorum" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, akaryakıt fiyatlarındaki artışı ve hayat pahalığı nedeniyle 17 Kasım'da başlayan "Sarı Yelekliler" eylemleri hakkında açıklama yaptı.

Ülkede ekonomik sorunlar olduğunu belirten Macron, "Burada derin ve haklı bir öfke var. Protestocuların çoğunluğu ay sonunu getirmekte zorlanan insanlar. Biz buna korkakça yaklaştık. Bu insanları unuttuk. Daha önce söylediğim bazı sözlerin insanları incittiğini biliyorum" diye konuştu.

'2 BİN EURO'NUN ALTINDAKİ MAAŞLARA ZAM YAPILACAK'

İşverenlerle konuşacaklarını dile getiren Macron, "Son 40 yıl içinde insanların yaşamlarının kötüye gittiğini gördük. Bu konudaki sorumluluğumu kabul ediyorum. Biz son 1 buçuk yıl içinde bu soruna eğilmekte geri kaldık. Büyük işverenlere gidip onlarla da konuşacağız. Hükümet ve parlamento birlikte çalışmalı bu konuda" ifadelerini kullandı.

2 bin Euro'dan az olan maaşlara zam yapılacağını söyleyen Macron, "Ocak ayından itibaren asgari ücretin 100 Euro daha artırılması için hükümetle konuştum. Bin Euro'dan az kazanan emeklilerin sosyal güvenlik vergilerindeki artışlar 2019 için iptal edildi" dedi. (DIŞ HABERLER)