İddia: Yarınki kritik Brexit oylaması erteleniyor

İngiltere'nin Brexit sürecinde işler giderek karışıyor. Başbakan Theresa May'in, AB ile vardığı çekilme anlaşması için yarın parlamentoda yapılacak oylamayı erteleyeceği belirtiliyor. May bugün milletvekillerine seslenecek. İngiliz sterlini ise tüm bu gelişmelerin karşısında Haziran 2017'den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin tartışmalı Brexit sürecinde işler karıştı. AB ile varılan çekilme anlaşması için yarın parlamentoda düzenlenecek kritik oylamanın ertelendiği belirtiliyor.

Başbakan Theresa May'in AB ile uzun müzakerelerin sonucunda üzerinde uzlaştığı çekilme anlaşmasının yarın Avam Kamarası'na sunulması bekleniyordu. May'in, İşçi Partisi ve Liberaller tarafından muhalefet edilen, kendi partisinden vekillerce de eleştirilen anlaşmayı kabul ettirip ettirmeyeceği merak konusuydu. Gün içinde, Avrupa Adalet Divanı da İngiltere'nin Brexit'ten tek taraflı çekilebileceğine hükmetmesi sonrası tartışma alevlendi.

İKİ KABİNE KAYNAĞI 'ERTELENECEK' DEDİ

Son olarak, BBC'nin siyaset editörü Laura Kuenssberg, kabineden iki kaynağının kendisine yarınki oylamanın erteleneceğini söylediğini aktardı.

STERLİN DÜŞÜŞTE

May'in bugün milletvekillerine sesleneceği, ardından Brexit Bakanı Stephen Barclay'nin Avrupa Adalet Divanı kararı hakkında Avam Kamarası'nda bir konuşma yapacağı belirtiliyor. Tüm bunlar olurken, İngiliz sterlini son 18 ayın en düşük seviyesini gördü.

İngiltere'de Brexit karşıtı olan çok sayıda siyasetçi ve aktivist, sürecin geri döndürülebileceğini savunuyor. Bu kesim, AB'den ayrılma kararına giden süreçte kamuoyunun kasten yanıltıldığını, referandumda gençlerin sandığa gitmediğini ve ikinci bir halk oylaması düzenlense Brexit kararının çıkmayacağını belirtiyor. Avrupa Adalet Divanı kararı şimdi bu kesimin elini güçlendirmiş durumda.

May'in partisinden bir dizi vekil ise Brüksel ile varılan anlaşmaya, ülkenin aleyhine maddeler içerdiği gerekçesiyle karşı çıkıyor.

AB: YENİ BİR ANLAŞMA YAPILMAYACAK

AB ise net. Birlik üyelerinin liderleri, İngiltere'yle varılan anlaşmanın nihai olduğunu, değişikliği kabul etmeyeceklerini duyurmuştu. Son olarak Avrupa Komisyonu sözcüsü Mina Andreeva, Brexit Anlaşması'nı tekrar müzakere etmeyeceklerini açıkladı. Andreeva, İngiltere'ye 'en iyi ve tek' seçeneği sunduklarını belirtti.

Avrupa mahkemesinden Brexit karşıtlarına iyi haber: Durdurulabilir!Avrupa mahkemesinden Brexit karşıtlarına iyi haber: Durdurulabilir!