KKTC'de sel 4 can aldı

KKTC'de sel 4 can aldı. Afet yönetiminden, 'elektrik şalterlerini kapatın' çağrısı geldi.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) şiddetli yağışlardan sonra meydana gelen sel felaketi bölgeyi oldukça olumsuz bir şekilde etkiledi. Girne bölgesinde sel sularına kapılan bir aracın devrilmesi neticesinde 4 kişi hayatını kaybetti.

KKTC'de iki gündür etkili olan yağış sonrası su baskınları meydana geldi. Birçok otel, ev ve işyerini su bastı; Girne ile Lefkoşa arasındaki yolda biriken su nedeni ile bir süre trafik akışı sağlanamadı. Bazı bölgelerde elektrikler kesildi, okullar tatil edildi.

Kıbrıs’ın kuzeyindeki tüm bölgeler sel felaketinden etkilenmiş durumda. Dün akşam başlayan yoğun yağmur Dipkarpaz, Girne gibi noktalardaki evlerde, işyerlerinde, otellerde ve kamu binalarında büyük hasara neden oldu. Birçok nokta su altında kaldı. Sağanak yağmurdan ana yollar da nasibini alırken, ulaşımda aksaklıklar da yaşandı.

GİRNE'DE BİR DOĞANKÖY'DE İKİ KİŞİ ÖLDÜ

Girne bölgesinde dün etkili olan yağış sonrasında ciddi hasarlar meydana geldi. Birçok ev kullanılamaz hale geldi, araçlar sele kapıldı. Emniyet yetkilileri Girne Çiklos bölgesinde bir erkek; Doğanköy'de de dere yatağında bir erkek ve bir kadın cesedine ulaşıldığını belirtti.

Selin en çok etkili olduğu Girne İlçesi'ne bağlı Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, "Evlerinde mahsur kalanlar var" açıklamasını yaptı. Girne Kaymakamı Sinan Güneş de, "Ekiplerimiz tüm çağrılara yetişmeye çalışıyor" dedi. Güneş bazı otellerde mahsur kalan turistlerin güvenli bölgelere taşındığını belirtti.

KKTC Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ise bugün için vatandaşlardan, olağanüstü durumlar haricinde evlerinden ayrılmamaları uyarısında bulunuyor.

Yoğun yağmur nedeniyle Lefkoşa Türk Belediyesi ek önlemler alırken, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kum torbaları ile önlemler alınmaya çalışıyor.

AKINCI BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, hükümetle yaptığı haftalık olağan görüşmesini sel nedeniyle iptal etti. Akıncı, yetkililerden hasarla ilgili bilgi aldı. KKTC hükümeti de, selde zarar görenlerin, kayıplarının karşılanması yönünde adımların atılacağını ifade etti.

KKTC Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi halka dikkatli olmaları çağrısında bulunarak şu duyuruda bulundu: "Sel-su baskını olması halinde evlerinde elektrikli cihaz kullanılmaması, elektrik şalterlerinin derhal kapatılması gerekiyor. Vatandaşların, zorunlu olmadıkça evlerden ayrılmaması, gerekmedikçe trafiğe çıkılmaması; trafiğe çıkılması halinde trafikte araçları ile risk teşkil edebilecek su veya çamur birikintilerine girilmemesi gerekiyor."

Başbakan'a incelemelerde eşlik eden Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, "Yıllarca alt yapıya önem verilmedi. Şimdi ülke olarak faturasını ödüyoruz" dedi.

Hayatını kaybeden 4 kişinin isimleri şöyle: Gaye Soyutok (18), Günay Kandağ (18), Tolgay Bekci (21) ve Ahmet Kılıç (23). (Dış Haberler)

Etiketler Kıbrıs kktc sel