Avrupa İnsan Hakları Komiseri, Kavala davasına müdahil oldu

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Mijatović, Kavala davasına müdahil olacağını duyurdu. Mijatović, Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatović, AİHM'deki davasında Osman Kavala’nın lehine müdahil taraf olarak katılacağını duyurdu.

Dunja Mijatović, Avrupa Konseyi'nin internet sitesinde yayınladığı açıklamada, Osman Kavala'nın 18 Ekim 2017'den beri tutuklu olduğunu hatırlatarak Kavala'nın hakkında herhangi bir suçlama yapılmadan özgürlüğünden mahrum edildiğini söyledi.

'RESMİ TOPLANTIDA ÇAĞRI YAPTIM, 13 KİŞİYİ TUTUKLADILAR'

"Osman Kavala önde gelen bir insan hakları savunucusu, hayırsever, sivil toplum destekçisi ve Avrupa Konseyi'nde kendi çalıştığı birimin de uzun süredir ortağı olduğu için davasını yakından takip ettiğini" belirten Mijatović, Türk yetkililerle yapılan resmi toplantılarda Kavala'nın ivedilikle salıverilmesi çağrısında bulunduğunu, buna rağmen Cuma günü Kavala soruşturmasıyla bağlantılı olarak 13 akademisyen, insan hakları savunucusu ve sivil toplum temsilcisinin gözaltına alınmasıyla "dehşete düştüğünü" ifade etti.

Dunja Mijatović, adli kontrol şartı ve seyahat yasağıyla serbest bırakılan 12 kişinin de kurumunun ortakları arasında yer aldığı vurgusunu yaptı.

Osman Kavala, 8 Haziran 2018'te çok sayıda hakkının ihlal edildiğini belirterek AİHM'e başvurdu. Dunja Mijatović, başvurunun kendisine 30 Ağustos 2018'te bu başvurunun kendisine 30 Ağustos 2018'te tebliğ edildiğini söyleyerek yetkisini Osman Kavala'ya karşı Türkiye davasına üçüncü taraf olarak katılarak fikir ve gözlemlerinin üçüncü taraf olarak ibraz edeceğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)