Trump'tan Fransızları çok kızdıracak tweet: Biz yardıma koşmadan Almanca öğreniyordunuz!

ABD Başkanı Donald Trump, kendisinin politikalarını eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Fransızları çok kızdıracak bir tweet'le yanıt verdi: ABD dünya savaşlarında devreye girmese Fransızlar Almanca öğreniyordu...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa ile ilişkileri geriliyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'Avrupa'yı ABD'den de koruyacak bir Avrupa ordusu' önermesinin ve milliyetçiliği eleştirmesinin ardından, Trump'tan sert bir tweet geldi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 1. Dünya Savaşı'nın son bulması anısına düzenlenen törenlerden yeni dönen Trump, ayağının tozuyla şu tweet'i attı: "Emmanuel Macron, Avrupa'nın kendisini ABD, Çin ve Rusya'dan koruması için için kendi ordusunu kurmasını öneriyor. Ama Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında mesele Almanya'ydı - Peki bu Fransa açısından ne anlama geldi? ABD devreye girmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlamışlardı. NATO için ödeme yap ya da gör!"

Macron'un Avrupa ordusu önerisi Trump'ın tepkisini daha önceden de çekmişti. Trump, Fransa cumhurbaşkanının Paris'teki anma töreninde kendisini hedef alır gibi görünen milliyetçilik karşıtı konuşması sırasında da durumdan hoşnut olmadığını yüz ifadesiyle belli etmişti. (Dış Haberler)