Çin'den kayıp Interpol Başkanı için açıklama istendi

Çin'e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında kaybolan Interpol Başkanı Hongwei Meng ile ilgili Çin makamlarından açıklama istendi. Çin'i ziyaret etmek üzere Fransa'dan ayrılan Meng'den 29 Eylül tarihten itibaren haber alınamıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) Genel Sekreteri Jürgen Stock, 29 Eylül'den bu yana kayıp olan Başkan Hongwei Meng ile ilgili Çinli yetkililerden açıklama istediklerini söyledi.

Stock, Interpol'ün Twitter hesabından açıklamada eylül sonunda Çin'e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında kaybolan Başkan Meng'in durumuyla ilgili Çin yönetiminden resmi bir açıklama talebinde bulunulduğunu ifade etti. Interpol Genel Sekreteri Stock, Çin yönetiminden, Başkan'ın durumu hakkında resmi bir yanıt beklediklerini, Meng'in hayatından endişe duyulduğunu belirtti.

Merkezi Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Interpol'ün Başkanı Meng'in kayıp olduğu dün duyurulmuş ve bununla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirilmişti. Interpol Başkanı seçilmeden önce Çin Komünist Partisi'nde önemli görevler üstlenen Meng'in ülkesini ziyaret etmek üzere 29 Eylül'de Fransa'yı terk ettiği ve bu tarihten beri kendisinden haber alınamadığı ifade edilirken, Meng'in eşi ve çocuklarının Fransız makamlarıyla iletişime geçtiği ve adli polise ifade verdiği belirtilmişti.

Hongwei Meng, 2016'da Interpol Başkanı seçilmişti. (Dış Haberler)