Netahyahu, 'şüpheli' sıfatıyla 12'nci kez sorgulandı

İsrail Başbakanı Netanyahu, yolsuzluk iddiası nedeniyle 12'nci kez sorgulandı. Netanyahu, hakkındaki suçlamaları "asılsız" olarak nitelendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benyamin Netahyahu, yolsuzluk suçlaması nedeniyle 12'nci kez ifade verdi. Netahyahu'ya kendisine verilen hediyeler ve basın üzerinde baskı kurduğu iddiası hakkında sorular yöneltildi.

Euronews'in haberine göre, İsrail polisi yolsuzluk soruşturması kapsamında Başbakan Benjamin Netanyahu'yu 12'nci kez "şüpheli" sıfatıyla sorguladı. Başbakanlık konutuna giden müfettişler, iki konu üzerinde yoğunlaştı.

BASIN ÜZERİNDE BASKI İDDİASI

Konulardan birisi, Netahyahu'ya ve ailesine verildiği verildiği iddia edilen hediyeler hakkındaydı. Yolsuzluk müfettişlerinin sorularının odaklandığı ikinci konu ise Netanyahu'nun basın üzerinde kurduğu suçlaması oldu.

Yedioth Ahronoth gazetesinde daha olumlu haberlerle anılması karşılığında Netanyahu'nun bu gazetenin rakibi Israel Hayom'a baskı yaptığı öne sürülüyor.

Daha önce yapılan sorgularda, İsrail'in en büyük telekomünikasyon şirketinin kontrol ettiği internet haber sitesine hakkında olumlu haberler çıkarılması için müdahalelerde bulunup bulunmadığı soruldu. İddialara göre kendisi ve eşi ile ilgili çıkacak "iyi haberler" karşılığında Netanyahu bu şirketine ayrıcalıklar sağladı.

Netahyahu'nun sorgusu eşi Sara Netanyahu'nun yolsuzluk davası başlamadan iki gün önce gerçekleşti. Sara Netanyahu, güveni kötüye kullanma ve yolsuzluktan suçlamasıyla yargılanıyor. Sara Netanyahu'nun 100 bin dolarlık yemek faturasını devlete ödettiği öne sürülüyor.

NETAHYAHU: İDDİALAR ASILSIZ

İddiaları asılsız olarak değerlendiren Netanyahu hakkında henüz verilmiş bir karar yok. Netanyahu'nun yolsuzlukla ilgili resmen suçlanıp dava açılması için İsrail Başsavcısı'nın vereceği karar bekleniyor. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun hükümetteki koalisyon ortağı da iddiaları yalanlıyor.