Endonezya'da üst düzey bürokratlara namaz zorunluluğu getirildi

Endonezya'da üst düzey bürokratların sabah namazını camilerde kılması zorunlu hale getirildi. Hükümet namaza katılımı ölçmek için aplikasyon geliştirecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya'nın Palembang kenti yönetimi üst düzey bürokratların sabah namazını camilerde kılmalarını zorunlu hale getirdi. Amaç üst düzey bürokratlarla halkın ilişkilerini daha iyi hale getirmek.

Sputnik'in haberine göre, Endonezya'nın Güney Sumatra bölgesine bağlı Palembang'daki üst düzey bürokratlar bugün itibarıyla sabah namazı için evlerinin yakınındaki camiye gitmek zorunda aksi takdirde işlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyalar. Kent yönetimi sözcüsü Amiruddin Sandy kentte susuzluk ve sokak lambalarının çalışmaması gibi bir dizi genel şikayet olduğunu belirterek "Sıradan insanlarla birlikte sabah namazına katılmak sorunları onlardan doğrudan dinleme şansı verecek" dedi.

NAMAZA KATILIM APLİKASYON İLE ÖLÇÜLECEK

Sözcü Sandy yerel hükümetin namaza katılımı ölçmek için bir cep telefonu aplikasyonu geliştireceğini de duyururken, sabah namazına katılmayan üst düzey Müslüman bürokratların işini kaybedeceğini daha düşük düzeyli bürokratların ise bundan muaf tutulacağını da vurguladı. Kentte 16 bin kamu görevlisi olduğu bunlardan bin 100'ünün üst düzeyli görevli olduğu belirtildi. 260 milyon kişinin yaşadığı Güney Asya ülkesi Endonezya'nın nüfusunun yüzde 90'ı Müslüman.