Katalanlar, İspanya'da bağımsızlık gününü kutluyor

Katalanlar, 11 Eylül 1714 yılında Barcelona'nın İspanyol güçlerinin eline geçmesi anısına bugün 'Diada' olarak da bilinen bağımsızlık gününü kutluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da bugün, Katalanların bağımsız günü kutlamaları için Barselona sokaklarını doldurması bekleniyor. İspanya'nın ekonomik açıdan zengin kuzey doğu bölgesindeki Katalanlar, Barcelona'da yüz binlerce kişinin katılımıyla bağımsız bir ülke olmak için yürüyüş düzenliyor.

Katalanlar, 'Diada' olarak bilinen Bağımsızlık Günü'nde 11 Eylül 1714 yılında başkentleri kabul ettikleri Barcelona'nın İspanyol güçlerinin eline geçmesini anıyor. Katalan lider Quim Torra yürüyüşle ilgili bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada 'Hükümetimiz, Katalan Cumhuriyetini gerçek yapmayı taahhüt etmişti. Çok yaşa bağımsız Katalonya' dedi.

euronews'in haberinde, Katalonya’nın geçen yıl ekim ayında İspanya’dan bağımsızlığını ilan etmesinin ardından, İspanya'da Torra öncesindeki lider Carles Puigdemont ve diğer ayrılıkçı liderler hakkında 'devlete başkaldırma' suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı kaydediliyor.