Çocuklardan ebeveynlere 'telefonla değil benimle oyna' çağrısı

Almanya'da 7 yaşındaki Emil Rustige'nin çağrısıyla düzenlenen eylemde çocuklar ebeveynlerini protesto ederek 'Benimle oyna, cep telefonunla değil' dediler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya’nın Hamburg kentinde çocuklar, ailelere ve yetişkinlere anlamlı bir uyarı eylemi düzenlendi. 7 yaşındaki Emil Rustige’nin daveti üzerine Feld Caddesi’nde bir araya gelen çocuklar aileleriyle birlikte Lindenpark’a kadar yürüyüş yaptı. Ellerinde ise anne babaları uyaran 'Benimle oyna, cep telefonunla değil' dövizleri vardı. Emil’in ailesinin polise başvurusu üzerine yapılan eyleme 150 kişi katıldı.

Evrensel'in haberinde, ailelerin cep telefonlarıyla oynamaktan çocuklara vakit ayıramadığına dikkat çekmek üzere düzenlenen yürüyüşte, çocuklar kendilerinin yaptığı dövizleri taşıdığı yer alıyor. Dövizlerde 'Kum havuzunda cep telefonu olmasın', 'Benimle chat'leş' yazıları yer alıyordu.

Yapılan araştırmalarda, aileler cep telefonları nedeniyle çocuklarına daha az zaman ayırdığı, 4-13 yaşları arasındaki çocukların yüzde 50’sinin ise kendi cep telefonları olduğu ifade edildi.