361 Golden Retriever'dan 150'nci yaş günü rekoru!

Popüler aile köpeği Golden Retriever 150 yaşında! İskoçya'daki Golden Retriever Kulübü, ilk kez üretilmelerinin 150'inci yıldönümünde 361 tane Golden Retriever'ı bir araya getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en popüler aile köpeklerinden biri olan Golden Retriever'lar, 150'inci yaş günlerinde doğum yerleri olan İskoçya'da buluştu! Tam 361 tane Golden Retriever, ilk kez üretildikleri malikanede bir araya geldi.

İskoçya Golden Retriever Kulübü'nün düzenlediği etkinlikte, ülke çapından gelen 361 köpek malikanenin bahçesinde hep birlikte poz verdi. Golden Retriever'lar güneşin altında doğum günlerini kutlarken, sahiplerinden de kendi köpeklerinin bir benzeriyle yürüyüp gitmemeleri için dikkatli olmaları istendi...

Köpekler, tam sayının tespit edilmesi için alana girerken bir bir sayıldı.

Fotoğrafçılar ise köpeklerin kameraya baktıkları anı yakalamak için yarıştı.

REKOR KIRILDI!

İskoçya Golden Retriever Kulübü, bu buluşmayla bir rekor da kırmış oldu. Kulübün başkanı ve etkinliğin organizatörü Doreen McGugan, "150'inci yıl büyük bir başarı oldu. 2006'daki buluşmamızda 188, 2016'da 222, bugünse 361 Golden Retriever geldi. Büyük yıldönümünde kendi rekorumuzu kırdık" dedi.

Bugün 500 üyesi olan kulüp, Golden Retriever cinsi köpeklerdeki genetik sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak için çalışmalar yürütüyor. Aynı zamanda köpeklerin sahiplendirilmesine de yardımcı oluyor.

NASIL YARATILDI?

Bugün dünyanın en çok sahiplenilen köpek cinslerinden biri olan Golden Retriever'lar ilk kez 1868 yılında, Guisachan House adlı bu malikanenin sahibi Lord Tweedmouth tarafından 'üretildi'. Amaç, dönemin soyluları arasında yaygın olan avcılıkta yardım edebilecek, karanın yanı sıra suda da avlanabilecek, İskoçya'nın nehir ve bataklıklarında zorlanmayacak bir köpek cinsi yaratmaktı. Lord Tweedmouth da kısa tüylü bir dişi Tweed Su Spanieli ile sarı, dalgalı tüylü bir erkek Retriver'ı (av köpeği) bu malikanede çiftleştirdi. İşte bu iki köpekten doğan dört yavru da, dünyanın ilk Golden Retriever'ları sayıldı.

Özellikle yaz aylarında çok tüy dökmelerine rağmen, sadık, neşeli ve enerjik bir karaktere sahip olan Golden Retriever'lar, Labrador Retriever'lardan sonra evlerde en çok tercih edilen köpek cinsi. (Dış Haberler)