'Pedofil' dediği dalgıç Elon Musk'a dava açıyor!

Milyarder girişimci Elon Musk, Tayland'daki mağarada mahsur kalan çocuklar ile ilgili girişimleri yüzünden tartışılmaya devam ediyor. Musk, kurtarma operasyonunun deneyimli dalgıçlarından birine kendini eleştirdiği için 'pedo' dedi; dalgıç, "Sanırım bana pedofil demiş oldu" diyerek dava açacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Tayland'da 12 çocuk ve antrenörlerini mahsur kaldıkları mağaradan kurtarma operasyonu sırasında 'şov yaptığı' gerekçesiyle tepki çeken Amerikan uzay aracı üreticisi SpaceX firmasının kurucusu Elon Musk'ın, operasyona katılan İngiliz dalgıçla yaşadığı polemik yargıya taşınıyor. Musk, operasyon için gönderdiği mini denizaltıyı eleştiren dalgıç Vernon Unsworth'a Twitter hesabından 'pedo' dedi. "Sanırım bana pedofil demiş oldu" diye tepki gösteren dalgıç, Musk'ı dava etmeyi düşündüğünü söyledi.

İkili arasındaki polemik, Vernon Unsworth'un yönelttiği sivri eleştirilerle başladı. CNN'e konuşan dalgıç, Musk'ın Tayland'daki kurtarma ekibine gönderdiği minyatür denizaltının 'kendi reklamını yapma amacı taşıdığını' söyledi; "İşe yarama ihtimali sıfırdı. Musk'ın mağaranın neye benzediğine dair en ufak bir fikri yoktu" dedi. "Denizaltıyı bir tarafına s.ksun" demekten de geri durmadı.

'ÜZGÜNÜM PEDO HERİF...'

Musk ise bu söyleşinin sosyal medyada yaygın biçimde paylaşılmasının ardından dün Twitter'da öfkeyle bir dizi mesaj paylaştı. Musk, denizaltının mağaranın içindeki çocuklara ulaşabileceğini kanıtlayan bir video çekeceğini söyleyip, "Üzgünüm pedo herif, bunu gerçekten sen istedin" dedi. Bir Twitter kullanıcısı "Çocukları bulan adama pedofil mi diyorsunuz?" diye sorunca da, "İmzalı bir dolara bahse girerim, bu doğru" dedi.

MUSK TWEETLERİ SİLDİ

Musk her iki tweet'i de tepkiler üzerine sildi.

'DAVA AÇACAĞIM'

Uzun zamandır Tayland'da yaşayan ve mağaradan 'ikinci evim' diye söz eden İngiliz dalgıç ise tepkili. Unsworth, temizlik çalışmalarının devam ettiği mağaranın girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada 'şaşkın ve çok öfkeli' olduğunu anlattı; Musk'ın sözlerinin tüm kurtarma ekibine yönelik bir saldırı olduğunu söyledi. Unsworth, "Sanırım bana pedofil demiş oldu. İnsanların Musk'ın nasıl bir insan olduğunu anlamaya başladığını düşünüyorum" dedi.

Musk'a dava açıp açmayacağına dair soruya ise "Evet, bu iş bitmedi" yanıtını verdi. İngiliz dalgıç Musk hakkında, "Onunla hiç tanışmadım ve tanışmak da istemiyorum" dedi. (Dış Haberler)

Tayland'da şov yapan Elon Musk'a tepki: Evine dön!Tayland'da şov yapan Elon Musk'a tepki: Evine dön!

'Elon Musk'ın denizaltısı 50 metre bile gidemezdi!''Elon Musk'ın denizaltısı 50 metre bile gidemezdi!'