May: Trump bana 'AB'ye dava aç' dedi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk resmi ziyareti sırasında içişlerine karışmakla suçlandığı İngiltere'deki tavrının yankıları sürüyor. İngiltere Başbakanı Theresa May, Trump’ın kendisine AB’ye dava açma tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Başbakanı Theresa May, BBC ile söyleşisinde ABD Başkanı Donald Trump ile temaslarının içerine dair bilgi verdi. İki liderin görüşmelerine, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma süreci (Brexit) için yapılan müzakereler ve ardından imzalanacak ticaret anlaşmaları damga vurmuştu; May Trump'ın, 'Brexit stratejisinin parçası olarak AB’yi dava etme tavsiyesini verdiğini' açıkladı.

İngiltere Başbakanı, "Bana AB’yi mahkemeye vermem gerektiğini söyledi. 'AB’ye dava aç. Müzerekere gitme, onları dava et" dedi" ifadelerini kullandı.

Theresa May, AB ile Brexit'in ardından karşılıklı ticaretin nasıl işleyeceği konusunda yumuşak davranmakla suçlanıyor. Brexit Bakanı David Davis ve Dışişleri Bakanı Boris Johnson bu nedenle istifa ederken, Trump da May'i eleştirmişti. ABD Başkanı, May ile ortak basın toplantısında 'bir tavsiyede bulunduğunu fakat İngiltere Başbakanı'nın bunu çok acımasız bulup kendisini dinlemeyi reddettiğini' söylemişti. (Dış Haberler)