87 yaşında cinsel istimara 40 yıl

Yunanistan'ı sarsan yetimhane skandalında temyiz mahkemesi de karar değiştirmedi. Pire'de bir yetimhanenin 87 yaşındaki müdürü Konstantinos Lalaounis, çocuk istismarından 40 yıl hapis cezası aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın liman kenti Pire'nin merkezinde faaliyet gösteren bir yetimhanenin 87 yaşındaki müdürü Konstantinos Lalaounis, çocuk istismarı suçlamasıyla 40 yıl hapis cezasına çaptırıldı. İlgili suçlamalar nedeniyle 2016'da hapse atılan Lalaounis temyiz mahkemesi tarafından da suçlu bulundu.

Dava, bir çocuğun 2012'de yaşadıklarını öğretmenine anlatması ve bu durumun öğretmen tarafından yargıya taşınması ile 2013'te açılmıştı. 12 çocuk daha benzer tanıklıklar aktarmıştı. Bu çocuklardan beşi bugün hâlâ reşit değil.

Din bilimcisi Konstantinos Lalaounis, dönemin muhafazakâr hükümeti tarafından 1958'de yetimhanenin müdürü olarak atanmış, 1960 yılında Pire’nin Paşalimanı semtinde bir ev kiralayıp bölgenin zenginlerinden topladığı paralarla 'Çocuk Evi'ni kurmuştu. Bu 'ev' 60'lı yıllardan bugüne dek faaliyetini sürdürdü. Yarım asır boyunca bu yetimhanede yüzlerce yetim, bakıma muhtaç ve psikolojik sorunlarla boğuşan çocuk kaldı.

Davanın temyiz sürecinde Lalaounis psikolog desteği almış, avukatları ve psikologlar çocukların ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını, bu demeçleri ilgi çekmek için verdiklerini öne sürmüştü.