Maduro'dan orduya 'Tetikte olun' talimatı

Venuzela Devlet Başkanı Maduro, ABD Başkanı Trump'ın, danışmanlarıyla Venezela'nın işgalini görüştüğü haberleri hakkında açıklama yaptı. Askeri törende konuşan Maduro, "Bir saniyeliğine bile gardınızı düşürmeyin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Donald Trump’ın bir yıl önce Veneuzela’yı işgal etme olasılığını gündeme getirdiğine ilişkin haberlerin ardından, orduya tetikte olma talimatı verdi.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, askeri törende konuşan Nicolas Maduro, "ABD Başkanı Donald Trump, geçen yıl Ağustos ve Eylül aylarında Venezuela’ya karşı askeri bir müdahaleyi tartışıyordu. Başkan Donald Trump’ın ilk yılında o döneme ait üst düzey bir yetkili, eski bir üst düzey yetkilinin ifşası” dedi.

Askerlere hazırlıklı olmalarını söyleyen Maduro, "Bir saniyeliğine bile gardınızı düşürmeyin çünkü anavatanımızın tüm tarihi boyunca sahip olduğu en büyük hakkı savunacağız, barış içinde yaşamak” diye konuştu.

TRUMP: ABD BU SORUNLU ÜLKEYİ NEDEN İŞGAL ETMESİN? 

Associated Press’in ABD yönetimininden üst düzey bir isme dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, geçen yıl Ağustos ayında Ofis’te Venezuela’ya yaptırımların konuşulduğu bir toplantıda, danışmanlarına Venezuela'nın işgal edilmesi gerektiğini söyledi.

Trump'ın "Hızla dağılan bir Venezuela bölgesel güvenliği tehdit ederken, neden ABD bu sorunlu ülkeyi işgal etmesin?” dediği öne sürüldü.

Danışmanların bu fikre karşı çıktı ve Latin Amerika ülkelerindeki ABD desteğini kaybedileceğini belirtti. Bunun üzerine Trump, Panama ve Grenada’nın işgali gibi geçmişteki “güç diplomasisi” örneklerini hatırlattı.