Kolombiya'da barışın geleceği seçimlere bağlı

Kolombiya halkı bugün sandık başına gidiyor. Çıkacak sonuç FARC'la yapılmış olan barışın kaderini belirleyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiya'da halk bugün sandık başına gidiyor. Seçimlerin sonuçları silahlı örgüt Devrimci Silahlı Güçleri'yle (FARC) yapılmış olan barışın sürdürülebilirliği ve şu anda iş dünyasıyla uyumlu olan ekonominin geleceği açısından belirleyici olacak.

MUHAFAKAZAR ADAY: SAVAŞ SUÇU İŞLEYEN FARC ÜYELERİNİ CEZAEVİNE GÖNDERECEĞİM

Muhafazakar kanadın adayı olan Ivan Duque FARC'la yapılan barış anlaşmasında değişiklikler yapacağını ve örgüt üyelerini savaş sucu işledikleri için cezaevine göndereceklerini söyledi. Sol kanadın adayı Gustavo Petro, geleneksel ekonomi politikalarına bir son vereceklerini ve refahı zenginden alıp fakire dağıtacaklarını açıkladı.

Yarışan diğer adaylar arasında ise merkez siyasete oynayan Sergio Fajardo ve halihazırdaki Devlet Başkanı Juan Manuel Santos tarafından desteklenen Germán Vargas Lleras bulunuyor. Kolombiya'da da iki turlu seçim sistemi bulunuyor. İlk turda adaylardan birinin yüzde 50 oy oranını geçememesi durumunda en fazla oy alan iki isim, 17 Haziran'da düzenlenecek ikinci turda yarışacak. Bu yılki seçimlerin FARC şiddeti olmadan yapılan ilk seçimler olduğuna dikkat çekiliyor.

Yeni Devlet Başkanı, başkent Bogota'daki Devlet Başkanlığı Sarayı Casa de Narino'da 2022 yılına kadar sürdüreceği görevine 7 Ağustos'ta başlayacak.

Kamuoyu yoklamalarına göre iş dünyasıyla uyum halinde olan muhafazakar aday Ivan Duque önde gözüküyor. (Reuters)

Etiketler seçim FARC Kolombiya