Avusturya'dan 24 Haziran kampanyasına yasak!

Avusturya, Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak erken seçim için kendi topraklarında yaşayan Türkiye kökenlilere kampanya yapılmasını yasaklıyor. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, "Erdoğan'ın Türkiye'deki liderliği, Avrupa'da yaşayan Türkiye kökenli toplumları yıllardır kullanmaya çalışıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de alınan erken seçim kararının ardından, Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkiye vatandaşlarına yönelik kampanya yapılıp yapılmayacağı da tartışma konusu oldu. 16 Nisan anayasa referandumu sırasında bazı Avrupa ülkeleriyle bu nedenle yaşanan gerilim dinmemişken, Avusturya erken seçim için kampanya izni vermeyeceğini açıkladı.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, ülkesinde seçim kampanyası yapılmasını istemediklerini söyledi. ORF radyosuna konuşan Kurz, "Erdoğan'ın Türkiye'deki liderliği, Avrupa'da yaşayan Türkiye kökenli toplumları yıllardır kullanmaya çalışıyor. Avusturya'da Türk seçimleri için kampanya yapılması istenmiyor ve dolayısıyla biz de buna artık izin vermeyeceğiz" dedi. (Dış Haberler)