Kremlin: Moskova ve Ankara arasındaki farklılık sır değil

Kremlin Sözcüsü Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamasına cevap verdi. Türkiye ve Rusya arasında bazı konularda farklılıklar olduğunu söyleyen Peskov, "Bu durum çeşitli projelerde işbirliğimizi geliştirmemize yansımıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, "Suriye saldırısıyla Türkleri Ruslardan ayırdık" açıklamasına yanıt verdi.

Sputnik'in haberine göre, Dmitriy Peskov, Macron'un açıklamasının sorulması üzerine, "Moskova ve Ankara'nın görüşlerinin bir dizi konuda birbirinden farklılık gösterdiği kimse için sır değil. Fakat bu durum, görüş alışverişi yapmaya ya da görüşlerimizdeki bu farklılıkları tartışmaya devam etmemizi engellemiyor" dedi.

Türkiye ve Rusya arasındaki farklılıkların işbirliğine engel olmadığını belirten Peskov, "En önemlisiyse, bu farklılıklar, büyük ekonomik projeler ve diğer çeşitli projelerde işbirliğimizi pek çok açıdan geliştirmemize yansımıyor" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Macron'un açıklamasını doğru bulmadığını söylemişti. Çavuşoğlu, "Bizim farklı düşüncelerimiz olabilir ama Rusya ile ilişkilerimiz, Fransa Cumhurbaşkanı'nın sözleriyle bozulacak değildir. Bizim Rusya ile güçlü ilişkimiz var. Bu tür açıklamalar doğru açıklamalar değil" dedi.

Çavuşoğlu: Macron, Rusya ve İran'la yapılan zirveye gelmek istediÇavuşoğlu: Macron, Rusya ve İran'la yapılan zirveye gelmek istedi