Lavrov: İngiliz diplomatları yakında sınır dışı edeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiliz diplomatları sınır dışı etmeye hazır olduklarını söyledi. Bunun ne zaman gerçekleşeceği sorulan Lavrov, "Yakında" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiltere'nin Rus diplomatları sınır dışı etme kararına karşılık vereceklerini söyledi. Lavrov, bazı İngiliz diplomatları sınır dışı edeceklerini belirtti.

Sputnik ajansına açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a, İngilter'nin 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararını karşılık, İngiliz diplomatları sınır dışı etmeye hazır olup olmadıkları soruldu.  "Mutlaka" yanıtını veren Lavrov, bunun ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin soruya da "Yakında" cevabını verdi.

Diğer taraftan Lavrov katıldığı bir konferanstaki bir soru üzerine, İngiltere'ye verilecek karşılığın çok yakında olacağını belirtip "Size bunun sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı.

İngiliz polisi: Eski casus Sergey Skripal'a sinir gazı kullanıldıİngiliz polisi: Eski casus Sergey Skripal'a sinir gazı kullanıldı

NE OLMUŞTU? 

Eski çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia Skripal, 4 Mart'ta bir banka hareketsiz halde yatarken bulunmuştu. İngiliz polisi, yoğun bakıma alınan Skripal ve kızının, sinir gazına maruz kaldığı açıklamıştı. Olay yerine giden 1 polisin de durumunun kritik olduğu belirtilmişti.

Olaydan Rusya'yı sorumlu tutan İngiltere ise dün, 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı.

Bir ajan zehirlendi diğer ajan fotoğraf paylaştı!Bir ajan zehirlendi diğer ajan fotoğraf paylaştı!

SKRİPAL, TAKAS SONUCU SERBEST KALMIŞTI

Eski Rus ajan Sergey Skripal'a, İngiltere için casusluk yaptığı suçlamasıyla 2006’da 13 yıl hapis cezası verilmişti. ABD ile Rusya arasında, 2010 yılında yapılan ajan takası sonrası serbest bırakılan emekli Rus albay Skripal, daha sonra İngiltere’ye sığınmıştı.

Sergey Skripal İngiltere’nin dış istihbarat servisi MI6 için Avrupa’da gizli görevlerde bulunmuştu. Rusya, Skripal’in 1990’lı yıllardan bu yana İngiltere istihbaratına sızdırdığı bilgiler karşılığında 100 bin dolar para aldığını açıklamıştı.

Rus ajan olayına İngiliz ordusu el koyduRus ajan olayına İngiliz ordusu el koydu

İngiltere 23 Rus diplomatı sınır dışı ediyorİngiltere 23 Rus diplomatı sınır dışı ediyor