İngiliz polisi: Eski casus Sergey Skripal'a sinir gazı kullanıldı

İngiltere'de yaşayan eski Rus casus Sergey Skripal ve kızının sinir gazına maruz kaldığı açıklandı. Olayın cinayet teşebbüsü olarak değerlendirildiği belirtildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz polisi, eski Rus casus Sergey Skripal ve kızının baygın bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı.

BBC Türkçe'nin haberine göre polis, yoğun bakımda olan Sergey Skripal ve kızının, sinir gazına maruz kaldığını belirtti. Açıklamada, olayın cinayete teşebbüs olarak değerlendirildiğini ifade edildi.

OLAY YERİNDEKİ 1 POLİSİN DE DURUMU KRİTİK

Terörle Mücadele Şubesi Başkanı Mark Rowley, olay yerine ilk intikal eden polislerden birinin de hastanede tedavi gördüğünü ve durumunun kritik olduğunu açıkladı. Rowley, "Sinir gazının kullanılması bu olayı cinayet teşebbüsü olarak ele almamıza yol açıyor. Hastalanan iki kişinin özellikle hedef alındığını da doğrulayabilirim" dedi.

Sergey ve kızı Yulia Skripal, geçtiğimiz Pazar günü Salisbury ilçesindeki bir alışveriş merkezinde bir anda hastalanmış ve sokaktaki bir bankta bilinçsizce yatarken bulunmuştu. Sergey ve Yulia Skripal'ın durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Bir ajan zehirlendi diğer ajan fotoğraf paylaştı!Bir ajan zehirlendi diğer ajan fotoğraf paylaştı!

RUSYA'DA 13 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Sergey Skripal İngiltere'nin dış istihbarat servisi MI6 için Avrupa'da gizli görevlerde bulunmuştu. Rusya, Skripal'in 1990'lı yıllardan itibaren İngiltere istihbaratına sızdırdığı bilgiler karşılığında 100 bin dolar para aldığını açıklamıştı.

66 yaşındaki Skripal, İngiltere için casusluk yaptığı suçlamasıyla 2006'da Rusya'da 13 yıl hapse mahkum edilmişti.