Netanyahu'nun sözcüsü itirafçı oldu!

Yolsuzluk davalarıyla başı dertte olan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya eski sözcüsünden darbe... Netanyahu'nun eski sözcüsü ve basın danışmanı olan Nir Hefetz, medyaya olumlu haberler karşılığında rüşvet vermekle suçlanan Netanyahu aleyhine tanıklık yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, hakkındaki yolsuzluk davaları konusundaki yargı kıskacında köşeye sıkışıyor. Netanyahu'nun eski sözcüsü ve basın danışmanı olan Nir Hefetz itirafçı olmayı kabul ederek başbakan hakkındaki soruşturmada savcılıkla tanık anlaşması yaptı.

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, medyaya rüşvet verme iddiası hakkındaki soruşturmada kendisi de bir şüpheli olan Hefetz pazar günü savcılıkla anlaşma imzaladı. Soruşturma nedeniyle gözaltına alınan Hefetz bir gün önce serbest bırakılmıştı. Hefetz geçmişte hem Netanyahu hem de eşi Sara Netanyahu ile çok yakın çalışıyordu.

Nir Hefetz gözaltındayken böyle görüntülenmişti.

'MEDYAYA OLUMLU HABERLER KARŞILIĞINDA RÜŞVET VERMEK İÇİN SİSTEM KURDU'

Netanyahu'nun eski kampanya direktörü Shlomo Filber de itirafçı olmayı kabul etmiş ve İsrail Başbakanı'nın karmaşık bir 'medyaya rüşvet verme sistemi' kurduğunu öne sürmüştü.

Söz konusu soruşturmada, Netanyahu telekom şirketi Bezeq'in lehine olacak devlet politikaları uygulaması karşılığında, aynı şirketin sahibi olduğu Walla! isimli internet sitesinde hakkında olumlu haberler yayımlanmasını garanti etmekle suçlanıyor.

Netanyahu'nun eski yardımcılarından Ari Harrow da, 'yasadışı hediyeler meselesi' olarak bilinen soruşturmada itirafçı olmayı kabul etmişti. (Dış Haberler)