İran'da 'silahlı protestocular' iddiası

İran devlet televizyonu, protesto göstericilerinin bazılarının silahlı olduğunu duyurdu. Buna göre, dün gece bazı silahlı kişiler karakol ve askeri üslere baskın düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'daki protesto gösterileri devam ederken, devlet televizyonu bazı göstericilerin silahlı olduğunu duyurdu. Buna göre, dün gece silahlı kişiler karakol ve askeri üsleri ele geçirmeye çalıştı.

Devlet televizyonunun haberinde şu ifadeler kullanıldı: "Bazı silahlı protestocular bazı karakolların ve askeri üslerinin kontrolünü ele geçirmeye çalıştı fakat güvenlik güçlerinin güçlü direnişiyle karşılaştılar." Haberde, dün gece çeşitli kentlerde düzenlenen eylemlerde 10 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi de verildi.

Ülkede bugün de protesto gösterileri için çağrı yapıldı. Sosyal medyada imzasız olarak yayılan bildirilerde, Tahran ve 50 başka noktada eylem çağrısı yer alıyor.

İran'daki protesto gösterileri perşembe günü Şiilerin kutsal kenti Meşhed'de, hayat pahalılığına ve yolsuzluk iddialarına karşı tepki olarak başlamıştı. Gösterilerde Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in aleyhine sloganlar da atılıyor. Ruhani dün konuyla ilgili ilk açıklamasında, halkın barışçıl protesto hakkını kabul etmiş ancak şiddete göz yumulmayacağını vurgulamıştı. (Dış Haberler)