Miras vergisi vermemek için evlendiler

İrlanda bu evliliği konuşuyor... 83 yaşındaki Matt Murphy, 30 yıldır tanıdığı ve bir süredir kendisine bakan 58 yaşındaki en yakın arkadaşı Michael O'Sullivan'a evini miras bırakmak istiyordu. Ama O'Sullivan'ın 50 bin sterlinlik vergiyi ödeyecek parası yoktu... İki arkadaş eşcinsel evlilik yasası sayesine evlenerek vergi yükünden kurtuldu; nikah töreninde eşcinsellere teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İrlanda'da iki heteroseksüel erkek, miras vergisinden kaçınmak için evlendi. 30 yıldır en yakın arkadaş olan 83 yaşındaki Matt Murphy ile 58 yaşındaki Michael O'Sullivan, 50 bin sterlinlik miras vergisini ödemekten bu yolla kaçınacak.

İkili, Murphy'nin O'Sullivan'a miras bırakmak istediği ev için 50 bin sterlin vergi ödemeleri gerekeceğini öğrenince, İrlanda'da Mayıs 2015'te eşcinseller için kabul edilen evlilik yasasından faydalanma kararı almış. Üç çocuk babası O’Sullivan, "Matty'yi 30 yıldır tanıyorum" diyor. Dostlukları, Murphy'nin ikinci eşinden ayrıldığı ve sağlık sorunları yaşadığı, O'Sullivan'ın da işsiz ve evsiz kaldığı bir dönemde başlamış. Yıllar içinde O'Sullivan Murphy'nin hem arkadaşı hem de bakıcısı haline gelmiş. Ancak Murphy, ona maaş ödeyecek parası olmadığı için evini miras bırakmaya karar vermiş. Evlilik kararına giden süreç de böyle başlamış.

Dublin'de yapılan nikah töreninde sonra, ilk kez evlenen O'Sullivan LGBTİ'lere de teşekkür etti: "Eşcinsellerin bu ülkeye eşitlik getirdi; bunun için çok çalıştılar. Hayatlarının büyük kısmında ayrımcılığa maruz kaldılar ve sadece kendileri değil, herkes için eşitlik sağladılar" dedi. (Dış Haberler)