Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde protestolar: KDP binaları ateşe verildi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde memur maaşlarının ödenmesinin gecikmesini protesto eden binlerce kişi başta Süleymaniye olmak üzere birçok kentte eylem yapıyor. Eylem sırasında bazı parti binalarını ateşe verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) protestocular Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne ait parti binalarını ateşe verdi. Eylemciler kamu çalışanlarının maaşlarının ödememesini ve kemer sıkma politikalarını protesto ediyor. Yaşanan siyasi kriz ve petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle IKBY'de, 2014'ten beri kemer sıkma politikaları uygulanıyor.

Süleymaniye'de maaşlarda yaşanan kesintilere karşı bir araya gelen yaklaşık 3,000 Kürt gösterici hükümetin ekonomi politikalarını protesto ediyor. Bazı kurumlarda çalışan memurlar işe gitmedi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Süleymaniye'de bulunan Kürdistan Demokrat Partisi'ne ait (KDP) parti binasının ateşe verildiği görülüyor. Polisin eylemi bastırmak için plasik mermi kullandığı, bu sırada kimi eylemcilerin yaralandığı görülüyor.

Öte yandan Rudaw’a konuşan Piremegrun Asayiş Müdürü Sirwan Serhed, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Değişim Hareketi (Goran) ve Kürdistan İslami Topluluk (Komel) partilerine ait binalarında ateşe verildiğini söyledi.

Öğretmenler, hastane emekçileri ve kamu çalışanları geciken maaşlarının yatırılmasını talep ediyor. Reuters'a konuşan bazı kamu çalışanları ise yaklaşık 3 yıldır ödeme yapılmadığını söyledi.

Protesto gösterileri sadece Süleymaniye ile sınırlı değil. BBC'de yer alan habere göre ise, Kalar, Ranya, Tak Tak, Çemçemal, Koya, Revandiz, Halepçe ve Said Sadık gibi kentlerde de eylemler devam ediyor. (Dış Haberler)