Koalisyon sözcüsü: Ateşkesi yanlışlıkla söyledim

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü Dillon, Irak ordusu ile peşmerge arasında ateşkes sağlandığını duyurdu. Daha sonra tekrar açıklama yapan Dillon, resmi bir ateşkes olmadığını ve ateşkes ifadesini yanlışlıkla söylediğini açıkladı. Irak Başbakanı Abadi de askeri harekatlara 24 saat ara verildiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bağımsızlık referandumuna misilleme olarak Kerkük çevresinde saldırı başlatan Irak ordusu ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında 10 gün süren çatışmalardan sonra ateşkes sağlandığı belirtildi.

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun Bağdat'ta bulunan sözcüsü Ryan Dillon, taraflar arasında dün gece ateşkes sağlandığı iddialarını teyit etti. Dillon, Erbil'den yayın yapan Rudaw TV'ye açıklamasında "Bildiğimiz kadarıyla bir ateşkes var. Bunun uzatılmasını, kısa süreli olmamasını istiyoruz" dedi.

Dillon, "Dolayısıyla, çözüme savaş yerine diplomasi ve diyalog üzerinden ulaşılabilmesi için hem peşmerge, hem Irak güvenlik güçleri içindeki bağlantılarımız üzerinden doğru insanlara ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Reuters ajansı ise bir koalisyon sözcüsüne dayanarak, ateşkesin bütün cepheleri kapsadığını duyurdu.

'ATEŞKESİ YANLIŞLIKLA SÖYLEDİM'

DHA'nın haberine göre, daha sonra tekrar açıklama yapan Dillon, ateşkes kararı alınmadığını ve bunu yanlışlıkla söylediğini belirtti. Taraflar arasında geçici bir durumunun olduğunu belirten Dillon, henüz resmi bir ateşkes ilan edilmediğini kaydetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Irak Başbakanı Haydar Abadi de, askeri harekatın 24 saatliğine durdurulması talimatını verdiğini söyledi. (Dış Haberler)

Abadi: Ateşkes sınır kapılarına gitmek içinAbadi: Ateşkes sınır kapılarına gitmek için

Etiketler Irak Kerkük Peşmerge