Baba Bush'a cinsel taciz suçlaması

ABD'nin eski başkanlarından George H.W. Bush, tekerlekli sandalyesinden bir kadın oyuncuyu taciz etmekle suçlanıyor. Bush, yanlış anlaşıldığını söyleyip özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollywwood'un en önde gelen yapımcılarından Harvey Weinstein'ın yıllarca çok sayıda oyuncuyu taciz etmesiyle çalkanan ABD'de, bir suçlama da eski başkan George H.W. Bush'a geldi. Eski başkan, oyuncu Heather Lind'in suçlaması karşısında yanlış anlaşıldığını belirtip özür diledi.

34 yaşındaki Heather Lind, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, bugün 93 yaşında olan Bush'un dört yıl önce birlikte fotoğraf çektirdikleri sırada kendisini tekerlekli sandalyesinden taciz ettiğini öne sürdü. Instagram hesabından bir dizi fotoğraf paylaşan Lind, ardından şu suçlamada bulundu: "Dört yıl önce tarihsel bir televizyon şovunun reklamını yapmak için George H. W. Bush ile tanıştığımızda, benzer bir fotoğraf için poz verirken bana cinsel tacizde bulundu. Elimi sıkmadı. Eşi Barbara Bush yanındayken, tekerlekli sandalyesinden bana arkadan dokundu. Belaltı bir espri yaptı."

Lind, Barbara Bush'un da yaşananları gördüğünü öne sürerek "Sonra fotoğraflar çekilirken bana bir kez daha dokundu. Barbara sanki 'yine mi' der gibi gözlerini devirdi. Güvenlik çalışanları bana, fotoğraf sırasında onun yanında durmamış olmam gerektiğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Daily Mail gazetesinin ulaştığı Bush ise şaka yapma girişiminde bulunduğunu, Lind'i kasti olarak rahatsız etmeyi amaçlamadığını söyleyip özür diledi. (Dış Haberler)