AB: Katalanlara izin verirsek diğerleri de ister

AB Komisyonu Başkanı Junker, Katalanların bağımsızlığına izin verilmesinin diğer halklara emsal olacağından endişe duyduklarını söyledi. "Bizim işimiz değil ama, Katalonya'ya izin verirsek, bu diğer bölgelerde de benzer hareketlere sebep olabilir, bunu istemem" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Junker, İspanya'nın özerk bölgesi Katalonya'da yerel yönetimin 1 Ekim'de düzenlediği bağımsızlık referandumu hakkında konuştu. Bağımsızlığa izin verilmesinin kıtadaki diğer bölgelere emsal olmasına neden olabileceğini söyledi.

İspanya Katalonya'ya sordu: Bağımsızlık ilan ettiniz mi etmediniz mi?İspanya Katalonya'ya sordu: Bağımsızlık ilan ettiniz mi etmediniz mi?

Lüksemburg Üniversitesinde konuşan Junker, Katalan referandumu hakkında "Bizim işimiz değil ama, Katalonya'ya izin verirsek, bu diğer bölgelerde de benzer hareketlere sebep olabilir, bunu istemem" dedi. Olası bir Katalan bağımsızlığının Avrupa'daki diğer bazı halkları da cesaretlendirebilme ihtimalinden endişe duyduklarını söyleyen Junker, durumun kontrol altında tutulmasına dair Madrid yönetiminin arkasında olduklarını belirtti.

AB, 1 Ekim öncesinde ve sonrasında referandumu desteklemediklerine dair çeşitli açıklamalar yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

İspanyolca Konuşan Dünyada Geçen Hafta: İspanya AB üyesiyse Türkiye neden değil?İspanyolca Konuşan Dünyada Geçen Hafta: İspanya AB üyesiyse Türkiye neden değil?