İspanya Katalonya'ya sordu: Bağımsızlık ilan ettiniz mi etmediniz mi?

Katalan yönetiminin bağımsızlık ilanının ertelenmesine yönelik açıklamaların ardından Madrid'den yanıt geldi. İspanya Başbakanı Rajoy, Katalonya Özerk Başkanı Carles Puigdemont'a bağımsızlık ilan edilip edilmediğini sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalan liderinin bağımsızlığın ilan edilip edilmediğini açıklamasını istedi. "Kabine, Katalan hükümetinden bağımsızlık ilan edip etmediğini doğrulamasını talep edecek" dedi.

Katalonya Başkanı Puigdemont: Müzakere için bağımsızlık talebini ertelemeliyizKatalonya Başkanı Puigdemont: Müzakere için bağımsızlık talebini ertelemeliyiz

İspanya'nın özerk bölgesi Katalonya'da düzenlenen bağımsızlık referandumunun ardından Katalan yönetimi geri adım attı. Katalonya Özerk Başkanı Carles Puigdemont, pek çok kişinin bağımsızlık ilanı beklediği meclis konuşmasında 'Müzakere için bağımsızlık talebini ertelemeliyiz' ifadelerini kullanmasının ardından Rajoy'dan da açıklama geldi.

Puigdemont'u 'kastlı olarak karmaşa' yaratmakla suçlayan Rajoy Önümüzdeki birkaç gün içinde Katalonya Başkanı'nın yanıtı gelecekteki olayları belirleyecek" dedi ve Katalan liderden 'kesinlik' beklediğini söyledi. (DIŞ HABERLER)