Trump: Katalonya'nın ayrılması aptallık olur

ABD Başkanı Trump, Katalan referandumuna seslendi: Ayrılmanın 'aptallık' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Devlet Başkanı Donald Trump, İspanya'nın özerk bölgesi Katalonya'da yapılması planlanan bağımsızlık referandumu hakkında, "Katalonya'nın İspanya'yla devam etmemesi aptallık olur" ifadelerini kullandı.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un Washington ziyaretinde iki lider Beyaz Saray'da ortak basın toplantısı düzenledi. El Pais'de yer alan habere göre, 1 Ekimde düzenlenmesi planlanan Katalan referandumu hakkında sorulan bir soruya Trump, "İspanya harika bir ülke ve birleşik bir şekilde kalmalı. Kimse oylama yapılıp yapılmayacağını bilmiyor. Sanıyorum ki Başkan oylama olmayacak diyor. Kendi adıma İspanya'nın birlik olarak kalmaya devam ettiğini görmek isterim" yanıtını verdi.

Trump, Katalonya'nın İspanya'yla devam etmemesinin 'aptallık' olduğunu, çünkü İspanya'nın tarihi ve güzel bir ülke olduğunu kaydetti. Bu görüşme, aynı zamanda Rajoy-Trump arasında Beyaz Saray'da gerçekleşen ilk resmi toplantı. (DIŞ HABERLER)

İspanya sistemi ve Katalanların derdi, tasası…İspanya sistemi ve Katalanların derdi, tasası…

İspanyol jandarmasını, Katalan polisi koruduİspanyol jandarmasını, Katalan polisi korudu

Katalan sol parti CUP: Bu saldırıları Franco'culardan biliyoruzKatalan sol parti CUP: Bu saldırıları Franco'culardan biliyoruz

Katalan bakanlıklara referandum baskını: Bakan yardımcısına gözaltıKatalan bakanlıklara referandum baskını: Bakan yardımcısına gözaltı