AB: Referandumdan üzüntü duyduk

Avrupa Birliği'nden 'bağımsız Kürdistan' referandumuna tepki geldi. Brüksel'den yapılan açıklamada, Irak'ın toprak referandumun 'özellikle tartışmalı bölgelerde yapılmasından üzüntü duyulduğu' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde dün düzenlenen referanduma ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. AB Irak'ın toprak bütünlüğüne vurgu yaparken, erteleme çağrısının dikkate alınmaması nedeniyle 'üzüntü' duyulduğunu da belirtti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "AB Irak'ın birliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne desteğini sürekli olarak teyit etti. Bu nedenle de referandumun bu şekilde tek taraflı olarak ve özellikle de tartışmalı bölgelerde düzenlenmemesi çağrısında bulundu. AB, bu çağrılara kulak verilmemesinden üzüntü duyuyor" denildi.

IRAK ANAYASASI'NA VURGU

Tüm taraflara sağduyu ve itidal çağrısı yapılırken, siyasi ve ekonomik anlaşmazlıkların diyalog yoluyla ve Irak Anayasası çerçevesinde çözülmesi istendi. Açıklamada, 'IŞİD'le savaşta Irak'ın birliğinin esas olduğu' belirtilirken, AB'nin olası bir diyaloğu desteklemeye hazır olduğu da teyit edildi. (Dış Haberler)

Referandumda sayılan oylarda kentlere göre katılım ve 'evet' oranlarıReferandumda sayılan oylarda kentlere göre katılım ve 'evet' oranları

Erdoğan: Kuzey Irak'a yaptırımlar başlarsa yiyecek dahi bulamayacaklarErdoğan: Kuzey Irak'a yaptırımlar başlarsa yiyecek dahi bulamayacaklar

Etiketler Irak ab referandum