Trump yeni bir ülke 'icat etti': Nambiya

ABD Başkanı Donald Trump, olmayan bir Afrika ülkesinden söz edince ortalık karıştı. Sosyal medya Trump'ın 'Nambiya' gafını konuşuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Göreve geldiği günden bu yana kırdığı potlarla sosyal n-medyada alay konusu olan ABD Başkanı Donald Trump bu defa da coğrafya bilgisini 'konuşturdu. Trump  New York’taki 72'nci BM Genel Kurulu çerçevesinde Afrikalı liderin ağırlandığı yemekte iki kez ‘Nambiya’ isimli bir ülkeden söz etti. ABD Başkanı'nın Namibya mı, Gambiya mı, yoksa Zambiya'yı mı kast ettiği anlaşılamadı.

Trump konuşmasında, "Gine ve Nijerya’da korkunç bir Ebola salgınıyla boğuştunuz. Nambiya’daki sağlık bakımı hizmetleri ise giderek daha kendi kendine yetebilir hale geliyor" dedi.

Sosyal medya kullanıcılarıysa konuya kendilerince açıklık getirdi. Elnathan John isimli kullanıcı, bu yeni ülke için “Nambiya: Namibyalıların Zambiya ve Gambiyalılarla sıklıkla ilişkiye girmesinden dolayı 2017’de ortaya çıkan bir Güney Yarımküre ülkesi” yorumunu yaptı.

Irkçılık karşıtı aktivist Rachel Dolezal da, “Nambiya’ya ben de gittim” esprisi yaptı.

'NAMBİYA İLE COVFEFE ANLAŞMASI'

​Bir başka Twitter kullanıcısı da Trump’ın bir tweet'inde kullandığı ‘covfefe’ ifadesini hatırlattı. Gerçekte bir anlamı olup olmadığı ya da basit bir imla hatası olup olmadığı bilinmese de türlü tartışmalara yol açan ‘covfefe’nin bir ihracat ürünü olduğu esprisini yapan OkayAfrika isimli kullanıcı “Araştırmacılara göre, Nambiya’nın başlıca ihraç malı Covfefe. Ticareti arttırmak için büyük bir anlaşma üzerinde çalışılıyor. Çok, çok büyük bir anlaşma” ifadelerini kullandı.

​Trump, gece yarısı attığı ve yarım bırakıldığı anlaşılan mesajda,"Basında sürekli olarak olumsuz yer verilmesine rağmen covfefe' demişti. Trump altı saat sonraki yeni Twitter mesajında ise "Kim 'covfefe'nin gerçek anlamını tahmin edebilecek? Tadını çıkarın!" ifadelerini kullanmıştı. (Kaynak: Sputnik)