Haşdi Şabi'nin restini peşmerge gördü

Peşmerge Güçleri 70 Birlikleri Komutanı Cafer Şeyh Mustafa, bağımsızlık referandumunun iç savaş çıkaracağını savunan Haşdi Şabi komutanı Hadi Amiri'ye rest çekti: Kendimizi koruyacak ve her türlü saldırıya karşılık verebilecek güçteyiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı bağımsızlık referandumu öncesinde askeri gerilim de tırmanıyor. Peşmerge, 'referandumun iç savaşa yol açacağı' iddiasında bulunan Haşdi Şabi komutanına "Kendimizi koruruz" yanıtını verdi.

Şiilerin çoğunluğu oluşturduğu Haşdi Şabi güçlerinin Genel Komutan Yardımcısı ve Bedir Tugayları Komutanı Hadi Amiri, 14 Eylül'de referandumunun ertelenmesi için Erbil'leBağdat'ın diyaloğa geçmesini isteyerek, "Referandumun ertelenmemesi halinde şüphesiz iç savaş çıkacak ve bu savaştan kaçınmamız mümkün değil" demişti.

Peşmerge Güçleri 70 Birlikleri Komutanı Cafer Şeyh Mustafa ise Amiri’ye, "Kendimizi koruyacak ve her türlü saldırıya karşılık verebilecek güçteyiz" yanıtını verdi. Rudaw sitesine konuşan Amiri, "Her türlü saldırıya karşılık verebiliriz. IŞİD veya bir başkası… Bizim için düşman düşmandır. Bölgemize ve halkımıza saldıranlar bizim için aynıdır" dedi.

Peşmerge Güçleri Gwer - Mahmur Cephesi Sorumlusu Sirwan Barzani ise olası Haşdi Şabi saldırıları hakkında "Koalisyon'un böyle bir savaşa izin vereceğini düşünmüyorum. Kerkük’te de Haşdi Şabi’nin peşmergeye yönelik bir girişimde bulunacağına da inanmıyorum. Çünkü Kerkük’te Şiiler ile bir sorunumuz yok" diye konuştu. (Dış Haberler)