Hakim Berman: Halkbank kurum olarak öne çıktı

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD'de hakim karşısına çıktı. Davanın hakimi Richard Berman, suçlamalarda Halkbank'ın "kurum olarak öne çıktığını" iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de tutuklu olarak yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, dün mahkemeye çıkarıldı.

"ABD'nin İran'a yaptırımlarını delmek" ve "bankacılık dolandırıcılığı" iddiasıyla yargılanan Atilla, lacivert renkli mahkum elbiseleri ile duruşma salonuna götürüldü. Atilla'nın avukatı Cathy Fleming, müvekkilinin suçlamaları kabul etmediğini ve suçsuz olduğunu savunduğunu aktardı.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da suçlandığı yeni iddianame ile dava seyrinin değiştiğini savunan hakim Richard Berman, yeni iddianame ile Halkbank'ın "kurum olarak öne çıktığını" belirtti. Berman, Atilla hakkında "kara para aklama", "bankacılık sahtekarlığı", "ABD'nin İran'a uyguladığı ambargoları delme" iddialarının güçlü olduğunu ifade etti.

Savcılık makamı ise, Atilla'nın suç işlendiğini, İran ve Türkiye'de üst düzey yetkililerin de bu işlem için koruyucu, kollayıcı rolleri olduğunu ve rüşvet aldıklarını iddia etti.

Hakim Berman, Atilla'nın davasının 25 Eylül'e ertelenmesine karar verdi. (DHA)

Eski Bakan Zafer Çağlayan, Sarraf davasında yargılanacakEski Bakan Zafer Çağlayan, Sarraf davasında yargılanacak

Hükümet'ten Çağlayan yorumu: İspatlayın!Hükümet'ten Çağlayan yorumu: İspatlayın!

Savcıdan Atilla'ya suçlama: Büyük dolandırıcılığın içinde sofistike bir bankacıSavcıdan Atilla'ya suçlama: Büyük dolandırıcılığın içinde sofistike bir bankacı