Türkiye'den sınırda El Nusra önlemi

İdlib sınırındaki Bab el Hava sınır kapısından geçişlere sınırlama getirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi, kararın 'sınır kapısının terörist bir grubun eline geçmesi' sonrası alındığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - El Kaide'nin eski Suriye kolu El Nusra'nın Türkiye-Suriye sınırındaki İdlib vilayetinde güçlenmesi Ankara'yı da sınır kontrolünde değişiklik yapmak durumunda bıraktı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, El Nusra'nın kontrolüne geçen Bab El Hava sınır kapısındaki geçişleri sınırlandırdıklarını açıkladı. Tüfenkçi, kararın 'Türkiye'nin terörist saydığı bir örgütün sınırda kontrolü ele geçirmesi' sonucu alındığını söyledi. NTV'ye konuşan Tüfenkçi, "Bu grubun kontrolü son bulana, en azından zayıflayana kadar sınırda sıkı kontrol yapılacak. İnsani yardım ve gıda harici bütün ürünlerin geçişi yavaşlayacak" dedi.

NE OLMUŞTU?

Cihat yanlısı örgütlerin kontrolündeki İdlib'de, Türkiye destekli Ahrar ül Şam ile El Nusra arasındaki çatışmalar önceki hafta tırmanmıştı. Ahrar ül Şam, El Nusra'ya karşı giderek mevzi kaybederek güneye çekilmek zorunda kalmış, bu sırada yaklaşık üç yıldır kontrol altında tuttuğu Bab El Hava sınır kapısının kontrolünü de bırakmıştı. Cilvegözü/Bab El Hava sınır kapısının insani yardım için kullanıldığı belirtiliyordu. (Dış Haberler)

İdlib El Nusra'ya kalıyorİdlib El Nusra'ya kalıyor

El Nusra'ya yenilen Ahrar ül Şam lider değiştirdiEl Nusra'ya yenilen Ahrar ül Şam lider değiştirdi