Dizayi: Bir ulusun doğuşu sancısız olmaz

IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, bağımsızlık referandumuna ilişkin açıklamada bulundu. Dizayi, "Kürdistan Bölgesi'nin 'evet' demesi halinde, şüphesiz bir ulusun doğuşu sancısız olmaz ve bedel gerektirir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, 25 Eylül'de yapılacağı duyurulan bağımsızlık referandumuna  yönelik uluslararası tepkileri değerlendirirken “Bir ulusun doğuşu acısız olmaz” dedi

Rudaw'ın haberine Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, bugün yaptığı basın toplantısında, halkın yaşam şartlarını iyileştirmek ve referandum sonrası ortaya çıkabilecek istenmeyen gelişmelerin etkisini en aza indirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

'BEDEL GEREKTİRİR'

Referandum sonra komşu ülkelerin sınırlarını kapatması ihtimaline karşı Irak Kürdistan Bölgesi'nin aldığı tedbirlere ilişkin bilgi veren Dizayi, şunları kaydetti: “Coğrafi ve ekonomik olarak, Kürdistan'ın konumu ortada. Referandum, Kürdistan halkının arzusudur. Kürdistan Bölgesi'nin 'Evet' demesi halinde, şüphesiz bir ulusun doğuşu sancısız olmaz ve bedel gerektirir. Kürdistan halkının geçmişte bedel verdiği doğru ancak gelecekte daha sabırlı olması gerekebilir.”

Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki maaş kesintilerine de değinen Dizayi, bu konuda uzun zamandan beri çalıştıklarını söyleyerek “Maliye Bakanlığı ve ilgili heyetler, gelir esasına göre bazı düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Belirlenecek düzenleme daha sonra Kriz Yüksek Konseyi'nde görüşülerek kararlaştırılacak” şeklinde konuştu.