Trump'ın 'en kötü tweet'ine tepki

Donald Trump'ın Mika Brzezinski'yle ilgili attığı tweet ABD'de yoğun tepki topladı. Tweet'e cumhuriyetçiler de tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter'ı etkin bir şekilde kullanmaya çalışan ABD Başkanı Donald Trump son attığı tweet'le yoğun tepki topladı. Trump'ın televizyon sunucusu Mika Brzezinski hakkında attığı "IQ’su düşük kaçık Mika" tweet'i üyesi olduğu Cumhuriyetçi Parti'de de tepkilerle karşılandı.

Mika Brzezinski’nin perşembe sabahı sunduğu "Morning Joe" adlı programda Trump’ı sert bir dille eleştirmesi üzerine ABD Başkanı Twitter hesabından sunucu için "IQ’su düşük kaçık Mika" paylaşımında bulundu. Trump, aynı zamanda Brzezinski’nin nişanlısı da olan programın diğer sunucusu Joe Scarborough’ı da "Psikopat Joe" olarak nitelendirdi. ABD Başkanı, ikinci bir Tweet’inde de her iki sunucunun yeni yılda Florida'daki Mar-a-Lago Golf Kulübü’nde kendisi ile görüşmek istediğini, o tarihte Brzezinski’nin yaptırdığı güzellik operasyonu sonrası yüzünün kanadığını iddia etti.

Trump'ın bu paylaşımları ABD’de büyük protesto dalgasına sebep oldu. Sosyal medya üzerinden de tepki gösteren birçok kişi "Trump’ın attığı en kötü Tweet"ti konuşmaya başladı. Demokrat Partili politikacı Dianne Feinstein, Trump'ı cinsiyetçilikle itham etti.

CUMHURİYETÇİLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Trump’a kendi partisi Cumhuriyetçi politikacılardan da tepki geldi. Cumhuriyetçilerin önemli isimlerinden ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan Trump'ın yorumu için, "Bunun uygun bir yorum olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı. Cumhuriyetçi Parti Senatörü Ben Sasse, "Lütfen bunlara bir son verin. Bu normal değil ve sizin makamınızın layık olduğu asaletin altında" açıklamasında bulundu. Bir başka Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ise "Sayın Başkan, Tweet'iniz … ABD’nin politikasının büyüklüğü ile bağdaşmıyor, aksine Amerika’nın politikalarının yanlış yolda olduğuna işaret ediyor" açıklamasında bulundu.

MSNBC kanalı da Trump’ın yorumuna Twitter üzerinden yanıt verdi. Açıklamada "Eğer ABD Başkanı işini yapmak yerine vaktini mobbing, yalan ve kişisel saldırılarla geçiriyorsa Amerika için üzücü bir gün" ifadeleri kullanıldı.

CNN kanalı Twitter'da ABD Başkanı Trump’ın bahsettiği tarihten Brzezinski’nin yüzünde sargı ya da yara izi görünmeyen bir fotoğrafını paylaştı.

50 yaşındaki Mika Brzezinski, eski ABD Başkanı Jimmy Carter’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı 26 Mayıs'ta ölen Zbigniew Brzezinski’nin kızı. 54 yaşındaki Joe Scarborough ise Cumhuriyetçi Parti’nin eski bir Kongre üyesi.