Rusya, IŞİD'i Akdeniz'den vurdu

Akdeniz'de konuşlu Rus savaş gemilerinden ateşlenen füzelerle, Suriye'deki IŞİD komuta merkezleri hedef alındı. Türkiye ve İsrail'i önceden bilgilendiren Rusya'nın ABD'ye ise haber vermediği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, Akdeniz'de bulunan savaş gemilerinden Suriye'deki IŞİD hedeflerinin vurulduğunu duyurdu.

Suriye'nin Hama kentindeki IŞİD hedeflerine düzenlenen saldırılarda, örgütün kumanda merkezi ile silah ve cephanelik deposu hedef alındı.

Rus tarafından yapılan yazılı açıklamada 6 adet “Kalibar” seyir füzelerinin “Amiral Essen”, “Amiral Grigoroviç” firkateynleriyle “Krasnodar” denizaltısından fırlatıldığı kaydedildi.

Sabaha karşı gerçekleştirilen füze operasyonu gerekçesini de sıralayan Rusya Savunma Bakanlığı şu açıklamada bulundu: “Son günlerde Rakka’da bulunan IŞİD kuvvetlerinin geceleri şehri terk ederek Husus ve Palmira istikametinde çekildiklerini gözledik. Teröristlerin yeni bölgelerdeki mevzilerde konumunu güçlendirmemesi için değişik istihbaratları değerlendirerek operasyon düzenleme kararı aldık. Attığımız füzeler Humus bölgesi Akerbat yerleşim biriminde IŞİD mühimmat deposuna isabet etti. Operasyon sonucunda tonlarca patlayıcı ve çok sayıda militan etkisiz hale getirildi. Füze atışları gerçekleştirilmeden önce mevcut acil haberleşme kanalları kullanılarak Türkiye ve İsrail haberdar edildi.”

(HABER MERKEZİ)