Patlamaya hazır gemi!

İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere kıyılarında batan ve içinde 4 bin tondan fazla patlayıcı bulunduran SS Richard Montgomery gemisi çok büyük bir tehlike oluşturuyor. 'Zaman bombası' diye adlandırılan gemi tsunamiye davetiye çıkarıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere’nin Thames Limanı’nda batan Amerikan savaş gemisi her an patlama riski taşıyor. Yüksek dereceli patlayıcılarla dolu gemi Aksiyon Plus Medyası ekibinin hazırladığı belgesele konu oldu. Belgeselde aktör Ian McShane’nin ‘zaman bombası’ diye adlandırdığı gemiyle ilgili ciddi uyarılarda bulunuldu. SS Richard Montgomery gemisi 70 yıl önce battı ve Ağustos 1944’te Sheerness sahiline sadece 1 kilometre uzaktaki karaya oturdu. Gemide, 3 bin ton bomba ve bin 400 ton patlayıcı mühimmat bulunuyor.

Karar gazetesinin haberine göre geminin direkleri halen suyun üzerinden görülebiliyor. ‘Tehlike!’ ‘Patlamamış mühimmat!’ ve ‘Yaklaşmayın ve enkaza çıkmayın!’ uyarı levhaları ve şamandıralarla işaretlenmiş şekilde duruyor. Belgesel kapsamında gemi mühendisleri ve gazilerle görüşmeler yapıldığı söyleniyor. Yayıncı David Riley, “Bu gerçekleşmesi beklenen bir felaket mi?” diye geminin tehlikesi konusuna dikkat çekiyor. Geminin su üzerine çıkmasının olası bir tsunamiye sebep olabileceğini söyleyen Riley, “Cephane ve patlayıcılar, enkazın battığı 1944’ten beri orada duruyor. Gün geçtikçe daha da tehlikeli hale geliyor’’ diye ekliyor. Bombaları boşaltmaya yönelik herhangi bir girişim ise son derece tehlikeli görünüyor.